Stiptheidsacties op de luchthaven van Zaventem bij de vakantie-uittocht?

Opletten geblazen voor wie kortelings van plan is op een welverdiende vakantie te vertrekken vanuit de luchthaven van Zaventem: uitgerekend nu kaart de politievakbond aan er mogelijk stiptheidsacties aankomen. Dat kan tot lang wachttijden lopen bij de grenscontroles.

Aanleiding voor de actie zijn, een schrijnend tekort aan mankracht én middelen, aldus de politievakbond. Dat probleem sleept bovendien al langere tijd aan, wat tot wrevel leidt bij de agenten. Al sinds midden januari vindt er overleg plaats, zeggen de vakbonden, maar resultaten blijven uit.

Donderdag is er een overleg gepland tussen de vakbonden op de luchthaven over de precieze planning van de actie. Wanneer de stiptheidsacties van start gaan is dus afwachten. Dat kan mogelijk al op donderdag of vrijdag het geval zijn, waardoor de vakantie-uittocht van de krokusvakantie in het gedrang komt voor vele reizigers.

Reizigers krijgen dan ook het advies om tijdig op de luhchthaven te arriveren, en rekening te houden met langere wachttijden bij de paspoortcontroles.

De ingediende stakingsaanzegging loopt officieel tot het einde van de krokusvakantie, al hoeft dat niet noodzakelijk te betekenen dat eventuele protestacties ook effectief tot dan zouden aanhouden.

 

Luchthaven Zaventem Geen categorie