Acties Swissport tijdelijk stopgezet, gesprekken hervat

Goed nieuws voor reizigers die aan hun zomervakantie beginnen of net terugkeren via de luchthaven van Zaventem van een welverdiende vakantie: de stiptheidsacties die onlangs werden opgestart door bagageafhandelaar Swissport worden stopgezet. Daarmee komt er een einde aan de ongemakken en vertragingen in de ochtenduren – de acties vonden plaats tussen 8 en 9 uur ’s ochtends maar hadden een weerslag gedurende de dag.

Het stoppen van de acties is echter uitstel, geen afstel. De gesprekken over de oplossing van het personeelstekort bij de bagageafhandelaar worden hervat, na tussenkomst van een sociaal bemiddelaar van de federale overheidsdienst Werk. De bonden kondigen aan dat ze terug rond de tafel willen zitten en dat de acties minstens tot volgende week donderdag zullen worden opgeschort. Of er tegen die tijd een akkoord uit de bus komt, valt af te wachten. Voorlopig kunnen reizigers echter met een gerust hart hun bagage inchecken in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem – of deze ophalen op de bagagebanden, natuurlijk.

Wilt u toch zeker zijn dat uw vlucht op tijd aankomt of vertrekt? Bekijk hier de vluchtinformatie van de luchthaven van Zaventem.

Luchthaven Zaventem Geen categorie