Wil je graag iemand naar de luchthaven van Zaventem brengen en slechts kort te stoppen om afscheid te nemen en eventuele baggage in- of uit te laden? Dan ga je graag horen dat de luchthaven een drop-off zone aanbiedt op slechts enkele minuten wandelen van de luchthavengebouwen.

Iemand wegbrengen via de drop-off zone

De drop-off zone van Zaventem bereiken

Om de drop-off zone van de luchthaven van Zaventem te bereiken rijd je tot aan de luchthaven door deze in je GPS in te stellen als “point-of-interest” of “speciale bestemming” of door als adres Leopoldlaan te Zaventem in te vullen. Besteed vervolgens goed aandacht aan de signalisatie: alle parkeermogelijkheden worden goed aangeduid bij het binnenridjen van de luchthaventerreinen. Zo ook de drop-off zone: volg de borden tot je aan de duidelijk gemarkeerde tijdelijke parkeerplekken komt.

Regels binnen de drop-off zone

Binnen de drop-off zone van de luchthaven van Zaventem gelden wel enkele specifieke regels, die ervoor moeten zorgen dat de zone enkel gebruikt wordt om passagiers te laten uit- of instappen. Zo mag je als chauffeur de wagen zelf niét verlaten, en mag je in totaal maar 10 minuten gratis stilstaan in de drop-off zone. Doe je dat toch, dan geldt een scherp parkeertarief: een initiele prijs van € 10 plus € 2 per bijkomende minuut dat je wagen doorbrengt in de drop-off zone. Wees dus op je hoede dat je niet onverwacht langer stilstaat en neem niet té lang afscheid van je passagiers.

Let ook dat je maar 1 maal per uur gebruik kan maken van de drop-off zone: rijd je er een tweede keer binnen, dan wordt meteen het betalende tarief aangerekend.

Toch iets langer parkeren?

Wil je toch net iets langer parkeren, omdat je bijvoorbeeld iets langer de tijd wil nemen om afscheid te nemen bij het vertrek? Dan gebruik je daarvoor best de reguliere parkeerplaatsen van de luchthaven. Het voordeel is dat je er iets uitgebreider de tijd kan nemen om mekaar uit te zwaaien. Per half uur betaal je er een voordelig parkeertarief van slechts €2 (tot 1 uur). Je passagiers zijn bovendien ook op een wip in het luchthavengebouw, want vaak bedraagt de wandelafstand maar 100 meter. Wie wil, kan op die manier zelfs meewandelen tot aan het luchthavengebouw en daar afscheid nemen.

  • Parking P1
  • Parking P2
  • Parking P3