Wil je tijdens het wachten op je vlucht heerlijk ontspannen? Dan kan je op de luchthaven van Zaventem terecht in de veel business lounges. In een aangename omkadering kan je op een relaxte manier beginnen aan je reis.

Of je nu toegang tot de lounge krijgt omwille van de reizigersklasse op je boarding pass, de toegang krijgt omwille van je frequent flyer-status of de toegang gewoonweg afkoopt, in elk geval zal de ervaring je bevallen. Je ontvlucht moeiteloos de drukte van de terminal, en krijgt bij elk bezoek enkele uren de tijd om op een ontspannen manier je reis aan te vangen.

Het aanbod kan soms op enkele nuances verschillen van lounge tot lounge, maar het standaardaanbod dat je kan verwachten beantwoord vaak aan hetzelfde beeld. Vers fruit, koffiekoeken en koffie staan ter beschikking om je ontbijt aan te vangen, en voor wie later toekomt zal ook het koud- en/of warm buffet en de frisdrank zeker in dank worden afgenomen. Ook geestrijkere dranken, zoals wijn en sterke dranken van alle maten worden er aangeboden. Bovendien houd je steeds moeiteloos de laatste status van je vlucht in het oog aan de hand van de vele infoschermen met vluchtinformatie in de lounges. Je tijd doorbrengen kan je door te surfen op de gratis wifi, of door de kranten en tijdschriften te doorbladeren die je in de lounges kan terugvinden.

Specifieke informatie over de verschillende lounges op de luchthaven van Zaventem kan je hieronder lezen.

The Loft by Brussels Airlines

Elke dag open van 5 uur ’s ochtends tot 21 uur. Openingsuren kunnen variëren in functie van de laatst vertrekkende vlucht.

Deze lounge van Brussels Airlines in terminal A op de luchthaven van Zaventem is misschien wel de bekendste lounge van ze allemaal. De lounge biedt een verrassend verfrissend interieur, en werd onlangs nog uitgebreid in oppervlakte in samenwerking met Lexus.

De ingang van de lounge bevindt zich bovenaan de roltrap tegenover gate A42. Nabij bevindt er zich ook een lift.

Toegang tot de lounge is voorbehouden voor reizigers in de klasses Bizz & Class, Flex & Fast of voor Frequent Flyers van het Miles & More-loyaliteitsprogramma. Ook Star Alliance Gold-leden kunnen kosteloos gebruik maken van de lounge.

Diamond Lounges

Diamond Lounge – Terminal A

Elke dag open van 5 uur ’s ochtends tot 21 uur.

Je vindt de Diamond Lounge op twee locaties in de luchthaven van Zaventem, zowel in pier A als in pier B. De lounge in pier A bevindt zich recht tegenover gate A42, bovenaan de roltrap. Er is ook een lift, indien gewenst.

De Diamond Lounges zijn gratis beschikbaar voor reizigers met een ticket in business class bij bepaalde vliegmaatschappijen – een volledige lijst kan u verder op deze pagina terugvinden. Wie in een andere reizigersklasse reist, kan echter ook betalend toegang verschaffen tot de Diamond Lounge, door je aan te melden aan de receptie. Voor € 32 euro kan je gebruik maken van de lounge, en toegang voor kinderen onder de 12 is gratis.

Diamond Lounge – Terminal B

Elke dag open van 5 uur ’s ochtends tot 21 uur.

De Diamond Lounge op terminal B is min of meer gelijk aan die van terminal A. Je kan deze lounge bereiken via een lift op niveau B01 in de terminal.

Ook hier kan je gratis gebruik maken van de Diamond Lounge aan de hand van een ticket in business class bij bepaalde maatschappijen, of betalend toegang verschaffen tot de lounge voor € 32 indien u in een andere klasse reist. Voor een lijst met alle luchtvaartmaatschappijen die gratis toegang tot de Diamond Lounge(s) geven via een business class ticket, zie verder.

Welke maatschappijen bieden gratis toegang tot de Diamond Lounge?

Toegang tot de Diamond Lounge in terminal A en B is gratis voor houders van een business class ticket bij de volgende luchtvaartmaatschappijen:

 • Air France
 • Air Europa
 • Alitalia
 • Aeroflot
 • Air Algerie
 • Air Moldova
 • Air Serbia
 • Bulgaria Air
 • Czech Airlines
 • El Al
 • Georgian Airways
 • Hainan Airlines
 • Icelandair
 • Iberia
 • KLM
 • Royal Air Maroc
 • Rwandair
 • Tarom
 • Tunisair
 • Vueling

The Sunrise Lounge by Brussels Airlines

Elke dag open van 8 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s middags. Openingsuren kunnen variëren in functie van de laatst vertrekkende vlucht.

Deze lounge is een goed bewaard geheim op de luchthaven, en vele reizigers zullen zich niet bewust zijn van haar bestaan ondanks dat je er vrij achteloos voorbij kan wandelen zonder het goed en wel te beseffen. De ligging van de lounge zit er voor iets tussen: helemaal achteraan terminal A gesitueerd, naast gate A/T72, is de Sunrise Lounge vooral bedoeld om gasten te bedienen die gebruik maken van vluchten naar Afrika.

De naam van de lounge is niet gestolen – elke dag kan je er genieten van de zonsopgang over de luchthaven. Een mooie ervaring, dankzij de gigantische glasramen van terminal A.

Net zoals in The Loft, de grotere en nieuwere lounge van Brussels Airlines aan het begin van terminal A, is toegang tot de Sunrise Lounge voorbehouden voor reizigers in de reizigersklassen Bizz & Class, Flex & Fast of voor Frequent Flyers van het Miles & More-loyaliteitsprogramma. Ook Star Alliance Gold-leden kunnen grtis gebruik maken van de Sunrise Lounge.

British Airways Lounge

Elke dag open van 5 uur ’s ochtends tot 23 uur. Openingsuren kunnen afhankelijk van de laatst vertrekken de vlucht wijzigen.

Er zijn slechts een handvol vluchten van British Airways die Brussel of Zaventem met Londen verbinden, maar desalniettemin is de British Airways Loung een zeer stijlvolle plek om je reis te beginnen. Via de grote glasramen krijg je een schitterend zicht op de tarmac.

Toegang tot deze lounge is voorbehouden voor passagiers in First of Business class (Club World of Club Europe) bij British Airways. Ook Silver of Gold-leden van de British Airways Executive Club, of Emerald of Sapphire leden van het oneworld-loyaliteitsprogramma en business class-reizigers van Qatar Airways krijgen gratis toegang.

The Suite by Brussels Airlines

Elke dag open van 5 uur ’s ochtends tot 23 uur. Openingsuren kunnen afhankelijk van de laatst vertrekken de vlucht wijzigen.

The Suite bevindt zich in terminal B, en is toegankelijk door gebruik te maken van de lift naast gate B01. Vervolgens bevindt The Suite zich achteraan de rij met lounges.

Net zoals in de overige lounges van Brussels Airlines (in terminal A) is ook hier toegang tot de lounge gratis aangeboden aan Bizz & Class en Flex & Fast-reizigers, alsook voor Frequent Flyers binnen het Miles & More-loyaliteitsprogramma. Ook Star Alliance Gold-leden kunnen kosteloos gebruik maken van de The Suite.